Vegas måljublar efter Shea Theodores matchavgörande 1-0. Foto: TT

Vegas vann historisk slutspelsmatch

Uppdaterad
Publicerad

Det skrevs en väldig massa historia i Vegas i morse. NHL:s inför säsongen nya klubb spelade den historiska första slutspelsmatchen, gjorde det historiska första slutspelsmålet och tog den historiska första segern via 1-0 mot Los Angeles.

– Ingen trodde på oss innan grundserien och ingen tror på oss nu. Det passar oss bra, vi är ju The Golden Misfits och gillar det, säger Vegas William Karlsson till Sportbladet.

Vegas Golden Knights blev det bästa expansionslaget genom tiderna efter en magnifik grundserie och skrällgänget verkar inte nöjt med det.

I klubbens första slutspelsmatch någonsin kunde Shea Theodore göra 1-0 redan efter 3.23 i första perioden. Kanadensaren skrev därmed in sig själv i historieböckerna som Vegas första Stanley Cup-målskytt.

Tillsammans med målvakten Marc Andre Fleury och landsmannen, som höll nollan när han rädadde 30 skott, såg han till att bli den store hjälten inför 18 479 åskådare i T-Mobile Arena i Las Vegas.

– Han har vunnit cupen och sitter på ovärderlig erfarenhet och ger oss exakt vad vi behöver, säger William Karlsson om Fleury till CBC.

”God chans att vinna serien”

Vegas succésvensk William Karlsson klockade in på hela 21.11 minuters speltid – mest av samtliga forwards i laget. SVT Sports expert Mikael Renberg tror att Karlsson kan fortsätta producera poäng i slutspelet.

– Jag är ändå nöjd, vi spelade bra och hade pucken mesta delen av tiden. Fortsätter vi så här har vi en god chans att vinna serien, säger Karlsson till CBC.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.