Foto: TT Nyhetssbyrån

Wayne Gretzkys hyllning av Elias Pettersson: ””Som att han är sänd från Gud” ”

Uppdaterad
Publicerad

Den största av de alla i hockeyvärlden – Wayne Gretzky sällar sig till skaran att hylla Elias Pettersson. I en intervju med Sportsnet ger han sin syn på spelaren som tagit NHL med storm.

– Det var precis det som Vancouvers folk behövde efter Sedin-eran, säger Wayne Gretzky till Sportsnet. Det är som att han är sänd från Gud.

Han hyllats från alla hörn av hockeyvärlden. Av till exempel Henrik Sedin, av sin rookie-konkurrent Rasmus Dahlin och av SVT-experten Mikael Renberg.

Men den här hyllningen smäller nog ändå absolut största – den från Wayne Gretzky – av många ansedd som den allra bästa ishockeyspelaren någonsin.

”Som att han är sänd från Gud”

– Det som är så bra med hockey är att det alltid kommer nytt blod som fyller på efter någon annan har slutat. Sedin-tvillingarnas avsked från hockeyn kom för tidigt och att då se den här unga killen komma in och trollbinda publiken är inget annat än positivt för spelet, säger Wayne Gretzky i en intervju med sportsnet.

– Jag har haft chansen att se honom flera gånger på tv, han är kul att titta på och spelar med bra passion och energi – det var precis det som Vancouvers folk behövde efter Sedin-eran fortsätter Gretzky. Han är som en gudagåva till coacherna, fortsätter Gretzky.

”Många likheter med mig”

Enligt Gretzky finns det också många likheter med honom själv.

– Jämförelser är vad sport handlar om. Vi gillar att jämföra. Från mitt perspektiv skulle jag säga att han har många likheter med mig. Hans egenskaper som spelfördelare är lika bra som någon annan. Och det är förmodligen där jämförelsen kommer från.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.