William Nylander missar ett friläge i början av matchen, men tog senare revansch på Winnipegs målvakt Connor Hellebuyck. Foto: TT

William Nylander målskytt när Toronto vann i sudden

William Nylander fick kritik för att han producerade för lite i början av säsongen.

Nu är han i stället en av de hetaste svenskarna i hela NHL.

I natt slog han till med sitt elfte mål för säsongen när Toronto hemmaslog Winnipeg med 4-3 efter förlängning.

Nylanders mål innebar 2-2 tidigt i den tredje perioden och kom efter en vacker soloåkning av John Tavares. Svensken hittade sedan luckan vid främre stolpen med ett rappt skott.

Den 24-årige Nylander hade dessförinnan fått ett jätteläge att öppna målskyttet på ett friläge efter knappt två minuter. Han försökte då finta bort målvakten Connor Hellebuyck som svarade för en fin benparad.

Toronto hade ledningen med 3-2 i slutminuterna när Paul Stastny styrde in en kvitteringspuck med 2.26 kvar av ordinarie tid.

Matthews hjälte i sudden death

Den efterföljande förlängningen varade endast i 59 sekunder. Maple Leafs attackerade två-mot-en och Morgan Rielly slog en perfekt flippmacka till lagets fixstjärna Auston Matthews, som skottfintade innan han sprätte upp en backhand i nättaket.

Toronto vann därmed matchen med 4-3 och bröt en tre matcher lång förlustsvit.

William Nylander är, med sina elva fullträffar, en av tre NHL-svenskar som gjort lika många mål den här säsongen. De andra två är Adrian Kempe (Los Angeles) och Patric Hörnqvist (Florida). Ytterligare fyra svenskar står just nu på tio gjorda mål.

Pierre Engvall noterades för en assist i hemmalaget.