William Nylander förlängde poängsviten efter läckert mål

Uppdaterad
Publicerad

Poäng i 13 raka matcher.

William Nylander är stekhet och pricksköt in 4-2 för sitt Toronto från nästan ingen vinkel alls.

– Det finns inget utrymme där. Det är galet skickligt av Nylander, säger kommentatorn.

Se målet i spelaren ovan.

William Nylander inledde NHL-säsongen med poäng i de första 17 matcherna. Nu bygger han på en ny poängsvit och gjorde inatt mål och assist för poäng i 13:e matchen i rad. Svensken har gjort poäng i 30 av 33 matcher den här säsongen och ligger trea i totala poängligan med 48.

Nylanders mål, hans 17:e för säsongen, gav Toronto en tvåmålsledning i mitten av andra perioden. Men hemmalaget Columbus ville inte ge sig och hämtade upp underläge flera gånger om i matchen för att ta den till förlängning vid 5-5.

Väl i övertidsperioden var det också Columbus som var hetast där Johnny Gaudreau avgjorde.

– Severson hittade mig helt öppen framför mål och jag petade in den. Vi behöver bygga vidare på det här, säger Gaudreau.

Det här var tredje gången de båda lagen mötte varandra på cirka två veckor. Två av matcherna vann Columbus med just 6-5 efter övertid.

NHL

Columbus Blue Jackets logo

Columbus Blue Jackets

6 - 5

Toronto Maple Leafs logo

Toronto Maple Leafs

1-2, 3-3, 1-0, 1-0
Nationwide Arena, Columbus, OH
Publik: 18516

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.