Mika Zibanejad – en obekväm kändis

Uppdaterad
Publicerad

Mika Zibanejad gör sin fjärde säsong i New York Rangers och har växt fram till lagets inofficella ledare och dessutom ett känt ansikte på Manhattan, något han har svårt att greppa. SVT Sports Dusan Umicevic träffade Zibanejad på hemmaplan i New York.

Mika Zibanejad fick en superstart på säsongen med fyra mål i NHL-premiären som följdes upp med fyra nya poäng i match två och hans New York Rangers såg ut att vara på väg mot en riktigt bra säsong. En hjärnskakning gjorde att svensken tvingades vila en månad, men nu är han sedan en månad tillbaka på isen och försöker får sitt Rangers in i slutspelsracet igen.

Förutom ett tight spelschema så tar han sig tid att träffa fans, ställa upp på selfies och skriva autografer.

–Det känns overkligt fortfarande, att folk går omkring med min tröja, med mitt nummer och namn bak på ryggen. Det är jättecoolt, men fortfarande lite konstigt, säger han till SVT Sport

Se hela reportaget här:

SVT Sport sänder månadens NHL-match:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.