Mika Zibanejad firar sitt mål i slutet av matchen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Zibanejad målskytt i seger mot Montreal

Uppdaterad
Publicerad

Mika Zibanejad fastställde slutresultatet 5–3 när New York Rangers vann över Montreal under natten till onsdag.

– Att vinna fyra matcher i rad, på olika sätt, tror jag kommer att hjälpa oss mycket framöver, säger Rangers målvakt Henrik Lundqvist till lagets Twitterkonto.

Första halvan av matchen såg bra ut för Montreal som ledde med 3–1 efter nästan två perioder. Men trots underläget för New York Rangers lyckades man vända på skutan på rätt köl igen när Tony DeAngelo skickade in 2–3 med två minuter kvar av mittenperioden.

– Man kunde verkligen känna hur energin förändrades, det gjorde en stor skillnad när vi gick in i den tredje perioden, säger Henrik Lundqvist till nhl.com.

Åtta minuter in i den tredje perioden kvitterade sedan Pavel Buchnevich till 3–3 och knappt tio minuter senare kunde Rangers för första gången ta ledningen i matchen genom Neal Pionks som framspelades av svensken Mika Zibanejad.

Zibanejad dödade sedan matchen när han i numerärt underläge fastställde slutresultatet till 5–3.

– Att vinna fyra matcher i rad, på olika sätt, tror jag kommer att hjälpa oss mycket framöver, säger Lundqvist, som stoppade 31 av 34 skott på mål, till lagets Twitterkonto.

Lias Andersson säsongsdebut

I matchen mot Montreal syntes även 20-årige Lias Andersson på isen som blivit upplockad från farmarlaget Hartford Wolf Pack och AHL. Inga poäng noterades han stod för en strålande insats i sin säsongsdebut där han fick totalt tolv minuters istid.

– Jag tycker att det gick bra. Nu ska jag göra allt jag kan för att bygga ett förtroende hos alla i laget och visa att jag är en spelare man kan lita på där ute, säger han till Sportbladet.

Även lagkamraterna var nöjda.

– Lias var jättebra, jag har pushat ett längre tag för att han ska få komma upp, säger Lundqvist och fortsätter:

– Han är stark i mitten och stark med pucken. Det är det vi behöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.