Zibanejad med dubbla mål – snuvad på hjälterollen

New York Rangers Mika Zibanejad gjorde två mål mot Anaheim.

Men han blev snuvad på hjälterollen av en annan svensk när Anaheim vann med 4–3.

Mika Zibanejad inledde målskyttet redan efter tio sekunders spel. Artemi Panarin utökade strax Rangers ledning, innan Silfverberg – assisterad av Hampus Lindholm och Rickard Rakell – reducerade i powerplay efter knappt nio minuter.

Rakell assisterade sedan även när kanadensaren Erik Gudbranson kvitterade för Anaheim i andra perioden.

Snuvad på hjälterollen

Zibanejad var snabbt ut även i tredje, 3–2 efter drygt en minuts spel innebar hans elfte mål för säsongen. Sedan dröjde det tills mindre än två minuter kvar innan Anaheim i powerplay fick chansen som skulle leda till förlängning – Rakell serverade Hampus Lindholm, som kunde sätta sitt första mål för säsongen bakom Rangers Henrik Lundqvist.

Efter en mållös förlängning satte först Zibanejad och Ondrej Kase vars en per lag av de inledande sex straffarna. Och avgörandet kom sedan när John Gibson i Anaheimmålet tog Kaapo Kakkos straff, medan Silfverberg fick hål på Lundqvist.

– Självklart två fina poäng för oss, nu åker vi ut på bortaturné med självförtroende, säger Silfverberg enligt nhl.com.

ARKIV: Här gör Mika Zibanejad hattrick (6 oktober 2019)