Henrik Lundqvist och Mika Zibanejad. Foto: TT

Zibanejad om petad Lundqvist: ”Tufft för oss att se”

Uppdaterad
Publicerad

En petad Henrik Lundqvist har haft det tufft i New York Rangers

Mika Zibanejad lider med sin lagkamrat.

– Självklart är det tuffast för honom, men det är tufft för oss att se det hända honom också, säger Zibanejad.

Under många år var Henrik Lundqvist det självklara förstavalet i New York Rangers mål men mycket har förändrats den senaste tiden. Både Alexandar Georgiev, 24, och Igor Sjestjorkin, 24 har klivit förbi Lundqvist som de högst prioriterade målvakterna i NHL-klubben.

– Vi har spelat i samma lag i fyra år och han är en vinnarskalle och vill vara bäst, oavsett om det är match, träning eller ja, vad som helst, säger Mika Zibanejad i SVT:s Hockeykväll Special.

27-årige Zibanejad lider med den svenske målvakten.

– Jag vet inte hur jag hade agerat om jag var i den situationen. Men han har kommit till träningarna, kört hårt och försökt vara den bästa lagkamraten som han kan vara i en så tuff situation.

Han tillägger att det är en svår situation för hela laget.

– Det är inte bara tufft för honom. Självklart är det tuffast för honom, men det är tufft för oss att se det hända honom också.

Lundqvist, som har ett år kvar på sitt kontrakt med Rangers, har tidigare berättat för SVT att han funderar mycket.

– Man är här för att spela. Det är därför man håller på. När du inte spelar analyserar du mer. Det blir svårt att koppla bort det, även om det är då man kanske vill koppla bort det. Man spenderar lite väl mycket tid till att fundera. Man måste tro på det, sa han i mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.