Zibanejad om Lundqvist: ”Han vet vad som krävs”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Lundqvist hade en tung säsong i Rangers där han var petad och spekulationer om en flytt från New York vaknade till liv. Men svenske stjärnan Mika Zibanejad tror fortfarande att den 38-årige målvakten kan ta laget långt i ett slutspel.

– Han har varit med Rangers och tagit dem långt i många slutspel, han vet vad som krävs, säger han till SVT Sport.

Det var inte en situation som Henrik Lundqvist var van vid i vintras. I New York Rangers hade han hård konkurens om speltiden och fick till och med spendera tid på läktaren. Något som lagkamraten Mika Zibanejad tror var jobbigt för honom.

– Jag tror att i början var det väl tufft. Det har gått så pass länge som han varit målvakten för Rangers. Det är klart det måste kännas konstigt, säger han till SVT Sport.

Men Lundqvist var fortfarande lika proffsig trots motgångarna.

– Samtidigt kom han in till varje träning och jobbade stenhårt och tävlade där ute. Det smittar av sig till de andra. Han har hållit uppe humöret ändå.

”Inte fått besked”

I Rangers enda träningsmatch inför omstarten fick Lundqvist stå halva matchen. Vem som får förtroendet när det drar igång imorgon kväll, det återstår dock att se.

– Vi har inte fått besked än om vem som ska stå i morgon. Det ska bli intressant och kul att se. Vi har tre bra målvakter, jag känner mig trygg med alla. Så det blir bra, säger Zibanejad.

Och om det blir Lundqvist som får chansen, då litar Zibanejad på honom till 100 procent.

– Allt kan hända i ett slutspel. Han har varit med Rangers och tagit dem långt i många slutspel. Han vet vad som krävs.

KLIPP: Lundqvist imponerade i comebacken (30 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.