Mika Zibanejad. Foto: TT Nyhetsbyrån

Zibanejad sänkte Washington: ”Vet inte vad som hände”

Uppdaterad
Publicerad

Mika Zibanejad snodde åt sig pucken och prickade in segermålet åt sitt New York Rangers när laget besegrade Washington med 3–1.

– Jag försökte bara få pucken på mål och så gick den in, det var skönt, säger svensken efter matchen.

Washington jagade sin åttonde raka seger, men i stället fick Mika Zibanejad och New York Rangers revansch.

Precis som i fredagens match gick Rangers in i slutperioden med 1–0 i ryggen. Men där det dagen innan blev förlust med 1–2 var New York-spelarna fast beslutsamma att inte låta ännu en ledning förvandlas till förlust.

– Man kan väl säga att vi vände på steken. Jag vet inte hur många gånger killarna täckte skott, men de offrade sig verkligen, och gjorde allt som krävdes. Nu fick Mika (Zibanejad) en tuff tackling men kom tillbaka och avgjorde, säger Rangersmålvakten Keith Kinkaid efter matchen.

Med drygt två minuter kvar av tillställningen, och kvittering av Washington, stal svensken pucken i offensiv zon och prickade in 2–1 ur snäv vinkel. Slutresultatet 3–1 satte sedan Brett Howden i tom kasse.

– Jag försökte bara jaga honom (Washingtons Brenden Dillon). Sedan vet jag inte vad som hände, men han trillade och jag fick pucken. Jag försökte bara få den på mål och så gick den in. Det var skönt, säger Zibanejad på presskonferensen efter matchen.

Lite i skymundan fick Nicklas Bäckström en assistpoäng till John Carlsons 1–1-mål. Det var svenskens 961:a poäng i den nordamerikanska hockeyligan och han gick därmed förbi Henrik Zetterberg i antal NHL-poäng och ligger nu ensam sexa i alla tiders blågula poängliga i NHL.

KLIPP: Markström matchhjälte mot Toronto (20 mars)

NHL

Washington Capitals logo

Washington Capitals

1 - 3

New York Rangers logo

New York Rangers

0-1, 0-0, 1-2
Capital One Arena, Washington

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.