Zibanejad spräckte nollan vid Rangersvinst Foto: TT

Zibanejad spräckte nollan vid Rangersvinst

Uppdaterad
Publicerad

Mika Zibanejad slog till med sitt första mål för säsongen i natt.

När Toronto besegrades med 2–1 stod svenska stjärnan för ett mål och en assist.

Efter att ha inlett säsongen med förluster mot Washington och Dallas har New York Rangers haft större lycka i Kanada. Först besegrades Montreal med 3–1, det följdes under natten mot tisdagen upp med en 2–1-seger mot Toronto.

Mika Zibanejad gjorde matchens första mål med sex minuter kvar av första perioden, när han bröt en passning i offensiv zon, knyckte till med handleden och placerade pucken via stolpen. Pucken studsade därefter på tv-kameran i målet och sedan ut, vilket orsakade viss förvirring kring om pucken var inne eller inte – men Zibanejad tvekade aldrig på om det var mål eller inte.

– Nej, jag gick på hur pucken studsade ut från nätet. Det hade varit konstigt om den gått i insidan av stolpen. Jag är bra på vinklar, säger Zibanejad på New York Rangers Youtube-kanal.

Men målet godkändes och Zibanejads första för säsongen, och 201:a i NHL-karriären, var därmed ett faktum.

Torontos storstjärna Auston Matthews var tillbaka efter en handledsoperation, men lyckades trots åtta skott mot Igor Sjestiorkin inte slå hål på den ryske målvakten.

Spelade fram till avgörandet

Torontos Michael Bunting kvitterade i andra, men därefter blev det mållöst resten av ordinarie matchtid. I förlängningen spelade Mika Zibanejad efter en vunnen tekning i vänstra främre tekningscirkeln fram till Artemij Panarin, som fick avgöra matchen.

– Jag försökte bara få över pucken till honom (Panarin). Han är bra i de situationerna. Det gäller att ta tillvara på chanserna när man får dem i övertid. Och vi var laget som gjorde det och vi kommer härifrån med två poäng, säger Zibanejad.

I Philadelphia läxade hemmalaget upp nykomlingen Seattle, med en förkrossande 6–1-seger.

– Vi spelade bra hela matchen. Vi släppte inte ifrån oss mycket, sammanfattade Philadelphiatränaren Alain Vigneault efter matchen.

Elva Philadelphiaspelare fick med sig poäng, däribland Oskar Lindblom som noterades för säsongens första assist.

NHL

Toronto Maple Leafs logo

Toronto Maple Leafs

1 - 2

New York Rangers logo

New York Rangers

0-1, 1-0, 0-0, 0-1
Scotiabank Arena, Toronto
Publik: 18098

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.