Henrik Lundqvist och Mats Zuccarello spelade tillsammans i New York Rangers i många år. Foto: Bildbyrån

Zuccarello sågar Rangers: ”Respektlöst”

Uppdaterad
Publicerad

Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello sällar sig till kritikerna över New York Rangers behandling av Henrik Lundqvist, 38 år.

– Det är respektlöst, säger han till VG.

Zuccarello är nära vän till Henrik Lundqvist och under många år var de lagkamrater i New York Rangers.

Den 32-årige norske pucktrollaren sågar sitt gamla lag för hur de behandlat Lundqvist som gått från självklar etta till tredjehandsval.

– Det är respektlöst. Han börjar bli gammal och de har en annan bra målvakt, men då kunde de ha låtit honom spela de matcher som (Igor) Sjestjorkin inte spelar, säger den före detta Modostjärnan till VG.

Även Alexandar Georgiev rankas före Lundqvist av Rangersledningen.

– Det är hårresande att han behandlas på det sättet. Hade någon kunnat tro att det skulle hända Henrik Lundqvist? Ingen, säger Zuccarello kritiskt.

Mats Zuccarello byttes bort av Rangers förra vintern och, precis som Lundqvist, var han en av Rangerssupportrarnas stora favoriter. Zuccarello byttes bort till Dallas innan han förra sommaren skrev ett femårskontrakt med Minnesota, värt sex miljoner dollar – motsvarande nästan 60 miljoner kronor – per säsong.

– Jag hade aldrig trott att det skulle ske mig heller. I mina ögon skulle jag avsluta karriären i Rangers. Det tror jag Henke ville också. Allt skulle bli fint och flott, men så bestämmer sig ledningen och då är du inte värd ett skit.

Lundqvist har ett år kvar på kontraktet med Rangers, men det spekuleras i att han kommer att köpas ut från det efter den pausade NHL-säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.