Foto: UFC Fight Pass

Sofia Olofsson föll i titelmatchen – domaren bröt i första ronden

Uppdaterad
Publicerad

Det blev tung förlust för kickboxaren Sofia Olofsson, 29, i titelmatchen i den prestigefyllda organisationen Glory.

Mästaren i superbantamvikt, fransyskan Anissa Meksen, försvarade sin titel på hemmaplan i Paris.

Domaren bröt matchen i den första ronden sedan Olofsson fått ett sår vid höger ögonbryn.

Täbyfajtern Olofsson är flerfaldig världsmästare i thaiboxning och nominerades till Jerringpriset 2017.

Efter att ha gått över till kickboxning och radat upp segrar belönades hon med en jättechans – en titelmatch i superbantamvikt (55 kilo) i Glory, världens största organisation inom kickboxning. Motståndaren? Franska storstjärnan Anissa Meksen, 31, som vunnit 98 av sina 102 proffsmatcher och har kallats ”den bästa kvinnliga fajtern på planeten”.

I lördagens stora titelmatch i Paris visade Meksen varför. Matchen varade bara i 126 sekunder innan hon vann via teknisk knockout.

Domaren bröt matchen

Ungefär 1.15 in i den första ronden (totalt fem ronder á tre minuter) så träffade fransyskan med en vänsterspark mot huvudet. Ett stort sår öppnades vid Olofssons högra ögonbryn och domaren pausade matchen för att låta en läkare titta på såret.

Matchen fortsatte och Meksen träffade med en hård vänsterkrok som skakade om Olofsson som snubblade bakåt mot repen. Efter några fina slagkombinationer valde domaren att bryta matchen på läkarens inrådan.

Olofsson var uppgiven i ringhörnan och såg ut att ha nära till tårar. Hon lämnade ringen utan att ge några kommentarer.

Vill möta en man

För Meksen var det hennes 99:e seger i karriären och femte gången i karriären som hon försvarade sitt mästarbälte, men andra gången sedan hon vann tillbaka titeln i november förra året.

– Jag planerade inte vänstersparken utan såg möjligheten och tog den. Sedan ville jag snabbt avsluta matchen. Sofia är en fantastisk motståndare och jag är stolt över den här segern, sade Meksen när hon intervjuades i ringen.

På frågan vem hon vill möta härnäst svarade hon kaxigt:

– En man kanske?

För Sofia Olofsson var det hennes nionde förlust på totalt 58 proffsmatcher (49-9). Det var hennes fjärde match och andra förlust i organisationen Glory.

SVT Sport har sökt Olofsson som inte ville ge någon kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.