Foto: Bildbyrån

Ingen medalj för Helene Ripa – slutade femma

Uppdaterad
Publicerad

Helene Ripa får vänta på sin första medalj i sommar-Paralympics. Precis som i Rio för fem år sedan slutade svenskan på femte plats i finalen på 200 meter.

Laura Sugar, Storbritannien, visade storform i kanotkvalet och var totalt överlägsen även i finalen. Hon vann guldet i överlägsen stil – nästan två sekunder före silvermedaljören Nelia Barbosa, Frankrike. Felicia Laberer, Tyskland, knep bronset.

– Jag är besviken, men samtidigt jättenöjd. Det är lite kluvet. Jag räknade inte med medalj inför, men sedan har jag paddlat så fint här och då börjar tankarna på medalj komma, säger svenskan till SVT Sport.

Paralympics

En halvsekund från medalj

Ripa, som startade starkt men såg ut att mattas mot slutet, fick nöja sig med femteplatsen. 50-åringen hade behövt vara en halvsekund snabbare för att ta medalj.

– Jag hade ju velat åka hem men den här medaljen som jag var och nosade på. Samtidigt kände jag när jag gled över mållinjen, och såg tyskan vara lite före mig, att det var kört.

Detta var Ripas fjärde Paralympics. I Sotji 2014 tog hon både guld och silver i längdskidor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet