Foto: Bildbyrån

Överlägset SM-guld till Stensils

Uppdaterad
Publicerad

I fjol blev det storslam på SM – fyra guld på fyra tävlingar. Nu har OS-klara Linnea Stensils fått en smakstart även på årets mästerskap.

Linne Stensils var dominant från start och vann med två kanotlängder på 200 meter.

– Jättekul att få vara här och tävla, säger Stensils till SVT.

Linnea Stensils, som är klar för OS i Tokyo senare i sommar, var storfavorit inför SM-tävlingarna på Hjälmsjö arena i skånska Örkelljunga.

Och det blev seger direkt för 27-åringen i K1 200 meter.

– Jag har tävlat väldigt lite på sistone, så det var jättekul att få vara här och tävla. Alltid kul med SM. Man blir väldigt nervös när man ligger där på startlinjen, säger hon till SVT.

Stensils kom i mål på 39,44, vilket var mer än två sekunder före Melina Andersson som kom tvåa. Trea blev Julia Lagerstam.

– Jag har blivit bättre på att bara fokusera på mitt lopp och nu handlar det ju mycket om att förbereda sig inför OS. Det är nervöst och det är press, men jag tror också att jag har lärt mig att hantera det ganska bra, säger Stensils.

Menning tog tionde SM-guldet

Och på herrsidan var Petter Menning starkast på K1 200 meter. Med 34,68 besegrade han motståndet. Tvåa blev Theodor Orban och trea Harald Ivarsen. Vinsten innebar Mennings tionde SM-guld i karriären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.