Linnea Stensils. Arkivbild. Foto: Bildbyrån.

VM-brons till Stensils i Portugal

Uppdaterad
Publicerad

Kanotisten Linnea Stensils, 24, siktade på att ta sig till VM-final i K1 200 meter.

Det räckte hela vägen till en bronsmedalj.

– Det här var inget jag vågade drömma om, säger hon till SVT Sport.

Efter att ha slutat tvåa i sitt semifinalheat tog sig Stensils till sin andra VM-final. Och svenskan överraskade ordentligt.

Förutom suveräna Lisa Carringon (Nya Zeeland) i täten var det ett jämnt och dramatiskt finallopp. Stensils låg länge på silverplats, men i slutändan fick målfoto skilja plats två till sju och då knep svenskan bronset. Danskan Emma Jörgensen blev tvåa.

– Jag är väldigt nöjd. Det var ett bra lopp och sjukt tajt. Jag hade silvret, men tappade sista 30 meterna. På ett sätt är det extra kul att det var så jämnt eftersom det visar att det var hög nivå på alla, säger Stensils till SVT Sport på telefon från Portugal.

”Har en hög maxfart”

Målsättningen inför mästerskapet var att ta sig till VM-final. Nu har hon tagit sig till två.

I K1 500 meter blev det en sjätteplats.

– Det är jag också väldigt nöjd med. Självklart vill jag vara på pallen eller strax bakom, men för mig är det ändå ett väldigt bra resultat eftersom jag började med den distansen förra året, säger Stensils.

– Det finns mycket att jobba på inför OS i Tokyo 2020, men det här visar att jag har en hög maxfart.

Någon final blev det inte för Petter Menning på K1 200. Han slutade sexa i sitt semifinalheat och det räckte inte för en finalplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.