Petter Menning är klar för final på herrarnas K1 200 meter på kanot-VM i Milano. Foto: TT Nyhetsbyrån

Menning tog sista finalplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Petter Menning är klar för final på herrarnas K1 200 meter på kanot-VM i Milano. Men det satt hårt åt för svensken som blev siste kanotist till final.

Petter Menning imponerad i kvalet och tog sig enkelt vidare till semifinal, men väl där blev det en tuffare resa till final. Trots att svensken vann sitt semifinalheat hade han bara nionde tid – och sista tid – sammanlagt till finalen. Menning var bara tiondelar från att slås ut på distansen K1 200 meter.

Finalen körs under morgondagen.

Linnea Stensils lyckades inte ta sig vidare till final på K1 200 meter. Svenskan blev trea i sitt heat men tiden räckte inte för att avancera vidare och hon slutade på en 16:e plats totalt. Det är nio stycken som får paddla finalen.

Ingen finalplats för laget

Tyvärr blev det inte heller någon final för herrarnas lag på K4 1000 meter. Det svenska laget, med Albert Pettersson, Joakim Lindberg, Jonny Blixt och Martin Nathell, slutade först på en 16:e plats. För damernas del blev samma resultat, ett uttåg i semifinalen, och en slutlig 13:e plats för Linnea Stensils, Karin Johansson, Moa Wikberg och Klara Andersson på K4 500 meter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.