Alexander Majorov Foto: Bildbyrån

Efter OS-petningen: Majorov kan sluta tävla

Uppdaterad
Publicerad

Konståkaren Alexander Majorov har hunnit smälta beskedet från SOK om att han inte kommer att få tävla i OS.

Nu är 26-åringen osäker på om han kommer att fortsätta tävla alls.

– Ingen aning än så länge, säger Majorov till SVT Norbotten.

Framöver ska Majorov åka nordiska mästerskapen i Rovaniemi och i mars väntar VM i Italien. Efter det vet han inte om han kommer att fortsätta tävla.

– Ingen aning än så länge. Jag måste först slutföra säsongen och se vad man har att se fram emot nästa säsong. Man måste väga för- och nackdelar mot varandra och komma fram till vad som är bäst. Det kommer jag göra i slutet av den sista tävlingen, säger han till SVT Norrbotten.

När det gäller OS har Majorov saken klar för sig.

– Men det blir inte ett tredje OS-försök, det är för långt fram. Skulle man åkt på sitt andra OS och levererat så bra som man bara kunnat, då hade det kanske blivit ett tredje. Men nu när man vet baksidan av vad som kan ske, att man kämpar, får en OS-plats, och just innan så kanske det händer samma sak igen. Det orkar man inte med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.