Vilda finska jublet efter synkro-guldet

Publicerad

Inför det fria programmet som avslutade VM i synkroniserad konståkning låg Finland trea bakom Sverige och Ryssland. Efter ett perfekt avslutningsåk kan nu Finland titulera sig världsmästare – och glädjen visst inge gränser i ett välfyllt Globen.

– Jag rös i kroppen när jag såg det finska laget, säger SVT:s expert Lotta Falkenbäck i direktsändingen.

Sveriges Team Surprise låg tvåa inför det fria programmet, vilket var VM:s sista. Ryssland var först ut av topptrion men fick inte riktigt till det och när Finland, som skuggade just bakom Sverige efter fredagens kortprogram, levererade ett näst intill perfekt avslutningsprogram var pressen på det svenska laget stor.

Landvetterlaget Team Surprise gjorde vad de kunde och bjöd hemmapubliken på ett mycket bra genomfört program, men fick något lägre presentationspoäng (76.39) än Finland (77.72) och får därmed nöja sig med silver.

– Man pratar lite klyschigt om att leverera på idrottslig toppnivå. Det gjorde det här laget, säger Lotta Falkenbäck om Sveriges prestation.
 

Medaljörerna i VM i synkroniserad konståkning

Visa

1. Finland: Team Marigold Ice Unity 209.02 poäng
2. Sverige: Team Surprise 207.99
3. Ryssland: Team Paradise 200.97

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer