Sui Wenjing och Han Cong. Foto: TT Nyhetsbyrån

Kina tog VM-guldet i paråkning

Uppdaterad
Publicerad

Trots en säsong kantad av skador var det Kinas Sui Wenjing och Han Cong, världsmästarna från 2017, som tog hem VM-guldet när paråkningen avgjordes i Saitama, Japan.

– Vi är så lyckliga, vi vill tacka publiken, säger Wenjing till SVT Sport.

Paret slog till med säsongsbästa 155,60 (234,84 totalt) efter ett program fyllt med felfria hopp och imponerande lyft.  En uppvisning som fick den fullsatta arenan att lyfta.

– Det har varit en tuff säsong för oss med skador och andra svårigheter. Men våra tränare gav oss ett stöd som vi lyckades omvandla till en styrka, säger Sui Wenjing till Reuters.

Paret har sedan tidigare ett OS-silver och vann paråkningen i VM 2017.

Silver och brons gick till Ryssland. Andraplatsen genom Evgenia Tarasova och Vladimir Morozov, som även de stod för ett säsongsbästa med 147,26 (228,47 totalt), och tredjeplatsen till Natalia Zabiiako och Alexander Enber med 144,02 poäng (217,98 totalt)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.