Alexander Majorov och Anita Östlund. Foto: Bildbyrån

Majorov och Östlund uttagna till konståknings-VM

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Majorov och Anita Östlund har utsetts av Svenska konståkningsförbundet att representera Sverige på VM i Japan, som sänds i Sveriges Television i mars.

För 27-årige Majorov blir det hans sista VM. Sedan är en lång karriär över. På senaste VM i Rom slutade svensken på tolfte plats.

SVT Sports expert Lotta Falkenbäck hoppas att han får avsluta karriären på bästa sätt. 

– Alexander har haft en riktigt bra säsong. Åttondeplatsen på EM i januari visar att han har stor kapacitet. Alexander är oerhört omtyckt och kommer att få stort publikstöd i Japan. 

18-åriga Anita Östlund gjorde seniordebut förra året med både EM, OS och VM inom tre månader. På VM i Rom slutade hon på 29:e plats. 

Det här året blev det en 18:e plats på EM i Minsk i januari.

När det kommer till damsidan är Lotta Falkenbäck bekymrad.

– Matilda Algotsson vann SM i december, men har inte övertygat internationellt. Anita Östlund har dragits med skador och har inte heller kommit upp till sin kapacitet. Nu har Konståkningsförbundet tagit ut Anita och det kommer att bli tufft för henne. Hon måste verkligen köra på max för att ta sig vidare till finalen.

SVT direktsänder mästerskapet i Saitama, Japan med start onsdag 20 mars. Damerna och Anita Östlund är först ut, herrarnas kortprogram med Alexander Majorov på torsdag. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.