Mariah Bell och Lim Eun-Soo. Foto: Bildbyrån

Amerikanskan frias från påstådd konståkningsattack

Publicerad

Amerikanskan Mariah Bell frias från anklagelserna om att medvetet ha skadat konkurrenten Lim Eun-Soo.
”Det finns inga bevis för att Mariah Bell medvetet har försökt skada Lim Eun-Soo”, skriver det internationella konsåkningsförbundet i ett uttalande.

Internationella konståkningsförbundet utredde en händelse inför damernas korta program i onsdags, när sydkoreanskan Lim Eun-Soo skadade sig på uppvärmningen. Träningskollegan Mariah Bell anklagades.

Den 16-åriga sydkoreanskans managementbolag säger att det var amerikanskan Mariah Bell, som uppsåtligen skadade Lim Eun-Soo genom att sparka till henne så att hon fick ett skärsår på benet.

”Finns inga bevis”

Det sydkoreanska laget rapporterade händelsen till det internationella konståkningsförbundet, men lämnade aldrig in en formell protest. Och nu har det internationella konståkningsförbundet friat amerikanskan.

”Baserat på de bevis som vi har, däribland videon, så finns det inga bevis för att Mariah Bell medvetet har försökt skada Lim Eun-Soo.”

– Det har aldrig varit några meningsskiljaktigheter mellan de två på träning. Och förresten, titta på Mariah. Tror du att hon kan skada någon?, sa tränaren till de båda Rafael Arutyunyan, till r-sport efter att incidenten uppmärksammats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer