Personligt rekord av svenska isdansparet i EM-debuten

Uppdaterad
Publicerad

Sist Sverige hade ett isdanspar med i EM var Malin Malmberg och Thomas Nordahl inte ens födda. I dag satte paret personligt rekord i EM-debuten.

– De flesta grejer kändes väldigt bra, säger Malmberg till SVT Sport.

De bemästrade sitt program väl, en liten miss i en stegsekvens var det enda tydliga misstaget. Paret belönades med 34,95 poäng för sitt kortprogram, personligt rekord med några hundradelar.

– De gjorde absolut sitt bästa. Hela tiden var de med, och med publiken. De skötte det här jättebra, säger SVT:s Lotta Falkenbäck.

Malmberg och Nordahl var nöjda med sin insats när SVT Sport träffade dem efteråt.

– Det var jätte–jätteroligt. Det var nervöst till en början men sen när vi kom ut på isen var det bara kul, säger Malmberg.

– De flesta grejer kändes väldigt bra och det var framför allt roligt. Vi lade mycket fokus på show och det kändes bra.

”Kunde inte se debutnerverna”

Malmberg och Nordahl, som är 28 år och satsar på isdans parallellt med heltidsjobb, visade ingen nervositet när de gled ut på isen i Moskva.

– Så bra de gjorde det! Man kunde inte se debutnerverna alls, när de kom ut såg de ut att bara njuta av stunden. Kul, säger Falkenbäck i SVT:s sändning.

Nu hoppas svenskarna på fler mästerskap.

– Man blir ju eggad av något sånt här, det skulle vara kul att göra om det, säger Nordahl.

Trots den fina insatsen är det just nu inte mycket som talar för att Malmberg och Nordahl ska få åka finalen.

Tävlingen pågår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.