Konståkning. Foto: Bildbyrån

SVT tappar rättigheterna till skridskosport

Uppdaterad
Publicerad

SVT har länge sänt skridskosport i sina kanaler, men från och med hösten kommer man inte att göra det då Nent Group (Viasat, TV3 och TV6) har ingått ett fyraårigt avtal som ger sändningsrättigheter till Internationella skridskounionens (ISU) topptävlingar, vilket innefattar världs- och Europamästerskap och grand prix i konståkning, samt VM, EM och världscupen i skridsko och short track.

– SVT lade ett bra bud och garanterade mycket sändning och stor exponering men i slutändan kunde vi inte delta i en orimlig ekonomisk budgivning, säger sportchef Åsa Edlund Jönsson och fortsätter:

– Vi är stolta över alla år vi sänt konståkning och tycker självklart att det är tråkigt att sporten de närmsta åren inte kommer att sändas i SVT och således inte nå ut till en lika stor och bred publik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.