Landslagsstjärnan Tobias Borg klar för Södertälje Kings Foto: TT-bild

Landslagsstjärnan klar för Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Södertälje överraskade många när man idag presenterade drömvärvningen Tobias Borg – som nu återvänder till moderklubben efter tre år i spanska Bilbao.

– Jag tänker inte säga något annat än att vi går för SM-guldet, säger Tobias Borg till SVT Sport.

Tobias Borg lämnade Södertälje Kings efter SM-guldet 2014. Klubben har sedan prenumererat på SM-titlarna fram till förra säsongen då BC Luleå tog hem SM-guldet.

”Känns nära hjärtat”

Men nu är planen att guldet ska tillbaka. Klubben har ett riktigt vasst lag med landslagsstjärnor som Nicholas Spires, Martin Pahlmblad och Adam Ramstedt.

– Det är verkligen kul att komma tillbaka, känns nära hjärtat. Vi har riktigt duktiga spelare i laget och det är klart att vi går för SM-guldet, säger Borg.

Ny roll i laget

Efter tre ganska framgångrika år i Spanien kommer Tobias Borg tillbaka. Visst fanns det olika lösningar för fortsatt spel utomlands men inget som riktigt lockade. Rollen i Bilbao var att komma in från bänken och slita, något av en grovjobbar-roll. I Södertälje kommer det nu istället att handla om att vara en ledare på planen.

– Det är något jag känner att jag behöver. Det ska bli en kul utmaning att jobba på mitt ledarskap, ta ansvar och få en större roll i laget. Att jag får en chans att föra vidare det jag lärt mig, säger Borg.

Tung värvning till Jämtland

Även Jämtland Basket har gjort klart med en riktigt vass spelare. Den finske landslagsguarden Antto Nikkarinen, som blev utsedd till den mest värdefulle spelaren i finska ligan förra säsongen, är klar för Östersundsklubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.