Halfvarsson överlägsen SM-vinnare

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarssons form fortsätter att peka uppåt efter den lyckade comebacken i världscupstafetten i Ulricehamn i söndags. I dag vann Sågmyraåkaren SM på 15 km klassiskt i Sundsvall överlägset.

– Det har känts jättebra sedan Ulricehamn, säger Halfvarsson till SVT Sport.

Efter en lugn start drog Halfvarsson successivt ifrån.

– Jag vill ta det ganska lugnt och komma in i loppet, det kändes inte så jättebra. Någon gubbe som jag passerade gratulerade till guldet ute på banan, säger Halfvarsson till SVT.

– Halfvarsson är i en klass för sig i dag men han behöver vara så långt före om han ska matcha norrmännen och ryssarna i världscupen och VM, säger SVT Sports expert Mathias Fredriksson.

Det var Halfvarssons fjärde SM-guld.

Det var en krävande bana i kärva vinterförhållanden i tio minusgrader vid Södra berget. Halfvarssons segertid på 41.12 kan jämföras med Maurice Manificats segertid 34.55 i lördagens världscuplopp över 15 km fritt i Ulricehamn.

– Richardsson och Burman behöver snäppa upp sig till VM, säger Fredriksson.

– Jag kände mig lite trög, speciellt på första varvet, kanske kan skylla på åldern, men hoppades vara med och kriga om segern, ler Richardsson. 

Jämförelse tid efter Manificat och Halfvarsson:

Daniel Rickardsson (+1.36,8 i lördags) (+47,6 vid SM i dag)

Jens Burman (+1.14,6) (+55,4)

Tiio Söderhielm (+1.45,6) (+1.40,2)

Simon Lageson (+2.10,1) (+3.13,4)

Johannes Eklöf (+3.21,8) (+2.49,0)

Gabriel Thorn (+4.05,2) (+1.25,1)

Rasmus Hörnfeldt (+2.07,9) (+2.34,2)

Marcus Ruus (+2.35,8) (+2.12,4)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.