Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Myhlbacks succélopp – hoppades på vinsten: ”Det var jävligt nära” Foto: SVT

Alvar Myhlback tvåa i Ski Classics: ”Sugen på segern”

Uppdaterad
Publicerad

Tidig målgång som etta.

Men när Kasper Stadaas åkte in i mål så hamnade Alvar Myhlback, 17, på en andraplats i Ski Classics – hans bästa placering någonsin.

– Jag var fan sugen på den där segern, och det var jävligt nära också, säger han.

Alvar Myhlback landade på en andraplats i Ski Classics i det 13,7 kilometer långa loppet i Orsa – hans bästa placering någonsin. Men 17-åringen hoppades länge på att hans tid skulle räcka till en förstaplats, tills Kasper Stadaas åkte in i mål på en 5,8 sekunder snabbare tid.

– Det har varit nervöst. Jag är egentligen så jävla nöjd med en pallplats, men man vill ta segern också så det är lite blandat. Ge det några minuter så kommer jag vara väldigt glad, säger han och fortsätter:

– Jag var fan sugen på den där segern, och det var jävligt nära också. Men jag var inte bättre idag.

Tidigare under säsongen har Myhlback fått debutera i längdskidornas världscup. I december blev han den yngsta någonsin att representera Sverige i världscupen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Talangen som fått Vasaloppet att ändra regler och skapat stora rubriker • Vem är Alvar Myhlback? (från november 2023) Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.