Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Alvar Myhlbacks tankar om framtiden: ”Det är bara ångest” Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Alvar Myhlbacks dilemma: ”Ångest att tänka på det”

Uppdaterad
Publicerad

Talangen Alvar Myhlback satsar på både Ski Classics och längdskidornas världscup.

Till nästa år vill han specialisera sig – vilket känns tufft.

– Det är ångest att tänka på valen, säger 17-åringen till SVT Sport.

Längdvärldscupen avslutas i Falun nu i helgen 15-17 mars. Där får Alvar Myhlback chansen att tävla på sin hemmaplan både lördag (10 kilometer) och söndag (20 kilometer).

17-åringen debuterade i december i världscupen i Gällivare där han skrev historia genom att vara den yngste svenska herråkaren i världscupen. Myhlback har även tävlat i fyra Ski Classics-lopp tidigare, där han senast kom trea i årets Vasalopp.

Nu står han inför ett dilemma om vilket spår han ska ta i karriären.

– Det blir förmodligen ett jobbigt val nu i vår om man ska försöka vara bra nästa säsong. Jag vill ju specialisera mig men sen vad det blir är inte helt säkert ännu, säger han till SVT Sport.

– Jag gillar att ha en klar plan på hur det ska se ut och jag tycker det är jobbigt när planen inte blir som man har tänkt sig.

Han avslöjar att han tycker det är lite roligare med Ski Classics, men längden lockar också, inte minst med ett VM och OS kommande år.

– Det är en dröm och ett mål att åka där. Jag ska inte se bort ifrån det heller. Som jag sa så är det bara ångest egentligen att hålla på och tänka på det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.