Anna Dyvik lämnar landslaget. Foto: TT

Anna Dyvik lämnar landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Anna Dyvik väljer att tacka nej till landslaget och satsar istället på egen hand mot OS i Peking 2022.

– Det känns lite läskigt, men också bra. Det har varit ett svårt beslut, och jag har skrivit många för- och nackdelslistor. Men jag känner att det är dags, och rätt tid att göra något som jag tror på till hundra procent, säger Anna Dyvik till SVT Sport.

Dyvik kommer således att stå utanför landslagets träningsgrupp, och jobba med ett eget upplägg.

– Jag har pratat mycket med landslagsledningen om det här. Och jag känner att de senaste åren har inte blivit som jag har tänkt, och jag har inte nått den utvecklingen som jag tror att jag kan få. Därför gör jag det här. Men att göra det här kommer också att krävas mer av mig för att få det att gå ihop. Det är ingen annan som kommer att rodda i det, säger Anna Dyvik till SVT Sport.

I hennes satsning kommer hon ta hjälp av tidigare landslagskollegan Viktor Thorn, som nyligen lade den aktiva karriären åt sidan.

– Han kommer att fungera som en form av allt-i-allo, och stötta mig med det som behövs. Sportsligt kommer han att vara ett bollplank, men han kommer även att hjälpa mig ekonomiskt. Och jag är väldigt glad över att han sträckt ut handen och hjälper mig. Han har väldigt mycket erfarenhet, säger Anna Dyvik.

Anna Dyvik petades från VM-truppen i vintras, där hon var reserv på hemmaplan. Hon uttryckte också sin kritik över beslutet i samband med petningen.

Ligger den petningen med i beslutet att du väljer att lämna landslaget nu?

– Nej, det gör det inte. Det är mer att jag vill göra ett eget upplägg. Delarna som jag behöver finns utanför landslaget, säger Anna Dyvik.

Vid lunchtid idag presenteras vilka åkare som ingår i skidlandslagets trupp under kommande säsong.

KLIPP: Dyviks revansch efter VM-petningen (10 februari)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Dyviks revansch efter VM-petningen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer