Blev förbannad på svensken – slog sönder handen

Uppdaterad
Publicerad

Den norske sprintstjärnan Håvard Taugböl blev förbannad efter att ha blivit fälld av svensken Marcus Grate under kvartsfinalen av den individuella VM-sprinten förra torsdagen. Han blev så förbannad att han slog näven i en stolpe och fick en fraktur på lillfingret. Nu är säsongen över.

– Det är typiskt att allt ska komma på en gång men jag ska vara gipsad i en vecka. När det tas av väntar tre till fem veckor utan belastning. Säsongen är därmed över, säger Taugböl till norska GD.

Det var när Grate höll sitt spår och tryckte till med armen som Taugböl föll. Det norska laget ville se Grate diskad och lämnade in en protest som dock avslogs av juryn.

Taugböl var rasande efter loppet och gick med bestämda steg genom målområdet.

– Efter att jag kommit ner i källaren i stadionbyggnaden så kom min ilska verkligen till mig. Jag slog näven i en stolpe. Egentligen är jag en sansad karl, men då var jag arg, förklarar Taugböl.

”Besvikelsen kommer dröja kvar ett bra tag”

Taugböl grämer sig mer över att ha blivit utslagen i kvartsfinalen än att han slog sönder handen.

– Jag är mer besviken på sprinttävlingen än vad som hände med handen. Jag tror att besvikelsen kommer att dröja sig kvar ett bra tag, och det kommer att bli svårt att se de avslutande världscuptävlingarna på tv, säger Taugböl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.