Alexander Bolsjunov. Foto: TT

Bolsjunov ber om ursäkt till Mäki

Uppdaterad
Publicerad

Den ryske längdstjärnan Alexander Bolsjunov slog Joni Mäki med sin stav och körde på honom efter målgång i herrarnas stafett i Lahtis igår. Nu ber ryssen om ursäkt.
”Fientlighet är inte en del av det ryska lagets mentalitet och vi ser ett stort värde i fair play”, skriver det ryska förbundet i ett uttalande.

Bolsjunov blev förbannad efter att Mäki hade klivit in framför honom då de skulle spurta om andraplatsen. Det ryska stafettlaget diskades på grund av Bolsjunovs agerande och nu ber förbundet om ursäkt.

”Alexander Bolsjunov och Jelena Välbe (ordförande i ryska förbundet) ber om ursäkt för deras reaktion mot Joni Mäki under stafetten i Lahtis, Finland. Fientlighet är inte en del av det ryska lagets mentalitet och vi ser ett stort värde i fair play. Bolsjunov bad därför om ursäkt till Mäki och ett officiellt ursäktsbrev har skickats till det finländska skidförbundet.”, skriver man i ett uttalande.

Finland har sedan tidigare bett det internationella skidförbundet att utreda incidenten ytterligare.

SE MER: Ryske tränaren om bråket: ”Han stänger Bolsjunov” (24 januari 2021)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ryske tränaren Markus Cramer om stafettbråket: ”Han stänger Bolsjunov” Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer