Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Calle Halfvarsson berätta i intervju om missarna som grämer honom: ”Hur kunde jag vara så korkad?” Foto: SVT

Calle Halfvarsson om tankarna efter VM: ”Hur kunde jag vara så korkad?”

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarsson var nära men nådde aldrig hela vägen fram till medalj på VM förra säsongen. Nu öppnar han upp om tuffa tiden efter mästerskapet.

– Det var tunga tankar, säger han till SVT Sport.

Calle Halfvarsson lämnade VM i Planica utan någon medalj, något som plågade honom länge i efterhand.

– Det var tufft att åka hem från VM utan medalj när jag var så nära i flera lopp. Då hade jag en jobbig period efter VM då det var lite jobbigt att träna, med mycket tankar, säger han.

Han berättar att det var svårt att få till träningen, och att han mest åkte runt och funderade på vad han gjorde för fel under loppen.

– Jag var i bra form på VM men fick inte ut maximalt. Jag åkte och funderade mycket ”varför gjorde jag så här de sista 500 meterna”. Det var mycket tankar.

Till slut bestämde sig 34-åringen för att det var dags att skärpa sig och sluta älta.

– Även om det var riktigt jobbigt ett tag. Det var tunga tankar om de sträckorna på VM.

Funderade nu någonsin på att sluta då?

– Jo, de tankarna kommer väl. Men det var inte tankarna att jag lägger av utan mer ”varför gjorde jag så, hur kunde jag vara så korkad att göra så där”. I både sprinten och femmilen för det var misstag. Bortförklaringar, det vill man inte hålla på med, men jag åkte runt och var sur på mig själv. Det var tufft att träna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.