Charlotte Kalla har åkt på magproblem under landslagets läger. Foto: Bildbyrån

Charlotte Kalla isolerad med magproblem

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla har drabbats av magproblem under landslagets läger i Frankrike.

Hon kunde inte medverka på dagens pressträff.

– Hon isolerades direkt, säger landslagschefen Anders Byström.

Det var under onsdagen som 34-åriga Kalla blev dålig.

– Hon kände av magen igår och det är förmodligen något hon fått i sig i maten och vi vet inte vad. Men hon isolerades direkt så det ser inte ut att vara någon magsjuka utan det är mer något hon ätit, säger landslagschefen Anders Byström.

– Idag mådde hon inte så bra så hon har varit på rummet. Det är möjligt att vi får låta henne vila några dagar till innan hon kör igång igen

Kalla hann dock vara med på de tuffa tester som landslaget gjorde under onsdagen.

– Hon var med igår men hon började känna av det efteråt. Så hon kanske inte borde ha kört testet. Men hon trodde det skulle gå bra på morgonen men sedan kände hon sig sämre och sämre under dagen och blev isolerad direkt efter.

Man hoppas att det rör sig om någon form av matförgiftning så att hon kan bli frisk snabbt.

– Vi hoppas att hon ska kunna tillfriska snabbt. Är det något hon ätit går det ganska fort att bli frisk igen. Vi får se hur det utvecklar sig, säger Byström.

ARKIV: Kallas OS-plan: Stå över Tour de Ski (26 augusti 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.