Johaug gör comeback – efter 958 dagar: ”Kul att få starta”

Uppdaterad
Publicerad
På fredag gör Therese Johaug comeback när hon tävlar i Beitostölen – 958 dagar efter sitt senaste skidlopp. Och norskan är både spänd och glad inför helgen.
– Det är två och ett halvt år sedan jag körde mitt senaste lopp här i Beitostölen. Därför är det kul att få starta om här, säger Johaug till NRK.

Therese Johaug befinner sig just nu i Beitostölen och laddar upp inför tävlingarna som drar igång på fredag. Den norska stjärnan har varit avstängd för dopning och gör sin första tävling på snö på 958 dagar.

– Det är kul att komma tillbaka till Beitostölen, säger Therese Johaug till NRK.

– Det är två och ett halvt år sedan jag körde mitt senaste lopp här i Beitostölen. Därför är det kul att få starta om här. Det gläder mig.

Det var i oktober 2016 som Johaug åkte fast i ett dopningstest för den anabola stereoiden clostebol som hon, enligt egen utsago, fått i sig via en läppsalva. Norges skidförbundet valde att stänga av henne i 13 månader men Internationella skidförbundet, Fis, tog ärendet vidare till Idrottens skiljedomstol, Cas.

I augusti 2017 valde Cas att förlänga avstängningen till 18 månader vilket innebar att Johaug missade OS i Sydkorea.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer