Therese Johaug tjänade 3,4 miljoner svenska kronor under dopningsavstängningen. Foto: Bildbyrån

Så mycket tjänade Johaug under dopnings-avstängningen

Uppdaterad
Publicerad
I fjol var Therese Johaug avstängd på grund av dopning. Men trots ett år utan tävling tjänade längdstjärnan över motsvarande 3,4 miljoner svenska kronor – 100 000 kronor mer än året innan.

Förra året förbjöds Therese Johaug att tävla då hon blivit dömd för dopning. Men ekonomiskt gick det ingen nöd på Johaug som tjänade över 3,2 miljoner norska kronor – motsvarande 3,4 miljoner svenska kronor.

Det är en ökning med över 100 000 kronor från tidigare år. År 2016 hade hon en bruttoinkomst på 3,3 miljoner svenska kronor.

I september år 2016 testade norskan positivt för dopning och Johaug stängdes därmed av i 13 månader. Vilket innebar att hon avtjänade sitt straff och var redo att tävla igen den 18 oktober. Således är 2017 hennes första fulla år utan tävlingar.

För att jämföra så tjänade Johaug över 5 miljoner kronor år 2015 då hon hade ett fullt tävlingsår. Det inkluderar pengar från skidförbundet, prispengar och allt som följer med att vara en aktiv landslagsåkare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer