Dahlqvist i tårar efter fallet: ”Nu tänker jag vara sur”

Publicerad

Allt såg perfekt ut inför upploppet. Då kom fallet för Sverige när Maja Dahlqvist och Jonna Sundling krokade ihop i kurvan.
– Jag mår dåligt. Nu tänker jag vara sur, säger en ledsen Maja Dahlqvist till SVT Sport.

I sprintfinalen stod det tidigt klart att VM-guldet skulle stå mellan tre svenskor och en norska. Maiken Kaspersen Falla gick ut hårt, men svenskorna låg som en vit mur i ryggen.

Då hände det som inte fick hända.

Maja Dahlqvist gick snävt i en kurva och krokade ihop med Jonna Sundling – och föll. Sundling lyckades undvika att ramla, men fick ena staven bruten i tumultet.

Svenskorna vurpade – silver till Stina Nilsson Foto: SVT/TT

Svenska tårar: ”Jag vet inte vad som hände”

Falla kunde därmed i ensamt majestät spurta över mållinjen och ta sitt andra raka VM-guld på distansen. Lyckligtvis för Sverige lyckades Stina Nilsson stå på benen och ta silvret.

– Jag vet inte vad som hände. Jag ramlade, säger en ledsen och besviken Maja Dahlqvist till SVT Sport efter loppet.

Hur mår du nu?

– Dåligt. Jag får tänka mer sen. Nu tänker jag vara sur.

Bronset gick till Norges Mari Eide efter att hon hade spurtat om Jonna Sundling, som vara chanslös på upploppet med bara en hel stav.

– Det gick väldigt bra till sista kurvan. Sen blev jag av med staven. Det här känts bättre och bättre under dagen, jag är glad att jag tog mig hit men det är synd att missa pallen, säger Jonna Sundling till SVT Sport.

Hur känns det att Stina ändå kom på pallen?

– Det är kul såklart, hon förtjänar det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer