Frida Karlsson vann i Gällivare. Foto: tt

Frida Karlsson överlägsen i premiären

Sverigepremiär på 10 kilometer klassiskt i Gällivare.

Då var Frida Karlsson helt överlägsen och vann i imponerande stil.

– Det känns bra att få ett kvitto på att man är inne i ett bra slag. Nu kan man börja fila på detaljer, säger hon till SVT Sport.

Anna Dyvik vann sprinten i Gällivare i går. När det i dag var dags för damernas 10 kilometer klassiskt var det Frida Karlsson som fick kliva högst upp på pallen.

Och hon gjorde det i imponerande stil. Frida Karlsson inledde i ett rasande tempo och ledde stort redan efter 1,8 kilometer.

– Det var som att släppa ut korna på grönbete. Det var en ivrig Frida på startlinjen. Jag öppnade hårt men tycker ändå att jag håller i det hyfsat, säger Karlsson till SVT Sport.

22-åringen fortsatte visa storform loppet igenom och ökade ledningen till sina konkurrenter ju längre loppet led.

Ebba Andersson tvåa

Ebba Andersson jagade och avslutade starkt men i dag var det ingen som kunde rubba Frida Karlsson. Till slut vann hon med hela 16,1 sekunder före Ebba Andersson på andra plats. Charlotte Kalla slutade trea, 48 sekunder efter Karlsson.

Segern var ett rejält formbesked inför världscupspremiären i Ruka nästa helg.

– Det var bra känsla i dag. Kroppen är med mig och det är bara att jobba vidare. Nu kan jag släppa ner axlarna, formen finns där.

Gårdagens segrare i sprint Anna Dyvik slutade fyra, strax för Maja Dahlqvist på femteplats.

KLIPP: Frida Karlsson krossade allt motstånd i Gällivare – så var stjärnans lopp