Daniel Rickardsson petas ur stafettlaget

Uppdaterad
Publicerad

Den dubble OS-guldmedaljören i stafett, Daniel Rickardsson, petas ur stafettlaget 4x10 km. Oskar Svensson går i stället in i laget på den första sträckan.

– Vi tror att Oskar har större potential om det går fort på slutet av den första sträckan, säger landslagschefen Rikard Grip till SVT Sport.

I övrigt består det av de tre bästa svenska åkarna på 15 km i onsdags:  Calle Halfvarsson (16:e), Jens Burman (elva) och Viktor Thorn (tolva) i den ordningen. 

36-årige Rickardsson var i det loppet 21:a.

Det är ett tydligt generationsskifte.

”Framtiden för sig”

– Det är ett lag som mer har framtiden för sig, säger Grip.

– Sverige har medaljchans, säger Mathias Fredriksson till SVT Sport.

Norge och Ryssland tros göra upp om guldet. Bakom de två stora nationerna är det ganska öppet i kampen om bronset. Frankrike, Sverige, Italien och Finland nämns med ungefär lika stor respekt i kampen om medalj.

Rickardsson var med i stafettlaget som tog guld vid OS i Vancouver 2010 och Sotji 2014. Han har dessutom fyra raka VM-medaljer i stafett: silver 2011, 2013 och 2015 och ett brons 2017.

Sändningen från Seefeld drar igång 12.45 i SVT1 och SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.