Daniel Rickardsson räknade fel på varven i Holmenkollens femmil. Foto: Bildbyrån/SVT

Daniel Rickardsson: ”Räknade fel på varven”

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Rickardsson kände att han hade sämre glid än övriga under femmilen i Holmenkollen, men han avvaktade med att byta skidor. Och sedan blev det ändå ett senare byte än tänkt.

– Jens frågade om vi skulle byta men jag sa ”nej vi håller oss till nästa varv”. Men egentligen var det då vi skulle byta, säger han till SVT Sport.

Det blev till slut en 21:a plats för Daniel Rickardsson i femmilen på Holmenkollen i Oslo.

– Det var ganska slitigt tidigt, jag hade hoppats på att vara piggare. Men jag krigade med länge. Jag hade kanske lite sämre glid och tänkte att jag behövde byta skidor men samtidigt vågade jag inte det för då rinner tiden iväg, säger han till SVT Sport.

– Så här i efterhand skulle jag gått in och bytt skidor tidigare.

Dessutom bytte han och Jens Burman senare än vad de planerat för.

– Jag räknade lite fel på varven, Jens frågade om vi skulle byta men jag sa ”nej vi håller oss till nästa varv”. Men egentligen var det då vi skulle byta. Man blir lite snurrig i skallen.

Kan avsluta karriären

Efter skidbytet kändes det bättre för Rickardsson, men då åkte han själv de sista två varven.

– Jag skulle bytt tidigare så hade jag kanske hängt på klungan. Det blev en tuff femmil. Någonstans var det lite halvskoj ändå.

Femmilen blev Rickardssons sista världscuplopp för säsongen, och det är fortfarande oklart hur framtiden ser ut.

– Jag har varit i tankarna på om det här är sista säsongen, jag har inte bestämt mig än. Jag känner att det får växa fram under våren. Det är jätteskoj att tävla men jag vill vara på en högre nivå och ska jag satsa vidare vill jag tro på det jag gör.

Vad avgör om du fortsätter?

– Det har att göra med om jag fortfarande känner mig sugen på att göra en satsning, och känner att det finns energi för det.

Golberg faller – då kraschar åkarna bakom

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.