Därför skickar Kalla tillbaka favoritskapet till Johaug

Uppdaterad
Publicerad

Therese Johaug tippar Frida Karlsson som segrare i världscuppremiären i Finland om en knapp månad. Men nu skickar Charlotte Kalla tillbaka favoritskapet till norskan.

– Jag tänker att Therese alltid är Therese och hon har en sådan enorm lägsta nivå, säger 33-åringen till SVT Sport.

Det var i en intervju med norska Dagbladet som Therese Johaug försökte lägga över favoritskapet på Frida Karlsson.

– De svenska åkarna blir tuffa att slå. Nu får jag passa på att lägga över lite press på Frida. I fjol fick jag kritik för att jag var för snäll mot dem och tog hand om dem. Därför säger jag nu: Frida vinner i Kuusamo (Ruka).

Men Charlotte Kalla, som tampats mot norskan i världscupen sedan 2007, tror ändå att Johaug kommer att vara bäst när det väl gäller.

– Jag tänker att Therese alltid är Therese och hon har en sådan enorm lägsta nivå, så jag tror nog att hon får ta på sig favoritskapet ändå. Men Frida är stark.

Är det lite spel det där tror du, för att lägga över favoritskapet och slippa lite press?

– Ja, jag vet faktiskt inte riktigt. Frida var ju den som slog Therese i sista världscuptävlingen så visst har hon fog för att lägga över pressen på Frida. Men Therese har presterat så otroligt bra från år till år, och brukar bara stark i början på säsongen också.

ARKIV: Frida Karlsson spurtar ner Johaug i Holmenkollen (7 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.