Detaljen Halfvarsson vill ändra: ”Jag ser nästan ut som en gubbe”

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarsson slog till med en femteplats i sprintfinalen i Tour de Ski.

I den sista uppförsbacken blev han ifrånsprungen. Nu vet svensken vad han ska göra annorlunda till OS.

– Jag har kollat på klippet i efterhand. Jag ser nästan ut som en gubbe som åker gammaldags skidåkning i ett fält med ungdomar, säger han på en digital pressträff.

Calle Halfvarsson nöp den sista platsen på herrsidan i längdlandslagets OS-trupp. 32–åringen gjorde flera positiva resultat under Tour de Ski. Bland annat en sjätteplats i masstarten på 15 km – samt en femteplats i sprintfinalen.

I sista backen sprang den norska duon Johannes Hösflot Kläbo och Erik Valnes ifrån Halfvarsson.

– Jag är den enda som ”diagonalar” upp för backen. Det håller inte nu för tiden, säger Halfvarsson.

Många åkare väljer att ”springa” på skidorna för att få ut maximal fart. En teknik Calle Halfvarsson nu ska försöka träna lite extra på.

– Jag vet att jag är snabb när jag väl springer på skidorna, det blir en detalj jag behöver finslipa inför OS, säger Halfvarsson.

Den svenska längdskidåkaren blickar nu fram mot ett OS som mycket väl kan bli hans sista. Och hans målsättning är densamma som den alltid varit: medalj.

– Jag tror faktiskt att jag inte har varit så här taggad någonsin som jag är nu. Jag åker till OS för att jag jagar mina första individuella medaljer i ett mästerskap, säger Halfvarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.