Calle Halfvarsson imponerade – sexa efter stark avslutning

Uppdaterad
Publicerad

Masstart på 15 kilometer fristil i Oberstdorf.

Då imponerade Calle Halfvarsson och tog en fin sjätteplats efter en stark avslutning.

– Det är ett steg framåt mot OS, säger han till SVT Sport.

Calle Halfvarsson jagar en OS-biljett och såg länge rejält pigg ut i herrarnas 15 kilometer fristil i tredje etappen på Tour de Ski. Halvvägs in i loppet låg han i tät och drog framför en trio norrmänn.

– Egentligen är jag väl ingen höjdare på att ligga längst fram och dra, men någonstans kändes det mer tryggt med tanke på de kurvorna som är utför och det känns som att folk är lite nervösa där. Då blir man lite nervös själv när de åker och sladdar och det var skönare att vara där framme, säger han till SVT Sport.

Efter ett tag stannade han upp för att släppa förbi ett gäng åkare och tappade mot täten. Fältet sprack upp och en kvartett med Aleksandr Bolsjunov, Sjur Röthe, Johannes Hösflot Kläbo och Andrew Musgrave drog ifrån.

Hösflot Kläbo kunde sedan korsa mållinjen som etta, 3.4 sekunder före Bolsjunov.

”Om de vill ha med en gamling”

Där bakom plockade Calle Halfvarsson återigen placeringar och efter en stark avslutning blev han sexa.

– Det är jätteskönt att få känna att man har kapacitet att vara med där uppe. Det är lätt att man kan börja tvivla på det, säger han.

OS-platser, topp åtta pratar SOK om, du är sexa i dag. Vad tänker du att det betyder?

– Det kanske inte räcker med ett lopp bara, så jag får kämpa vidare och se om de hör av sig och jag får åka, om de vill ha med en gamling.

Sedan fick man leta långt ner i listan för att hitta nästa svensk. Gustav Eriksson blev näst bäst på en 45:e plats och Oskar Svensson fick i sin tur den sämsta svenska placeringen med en 73:e plats.

KLIPP: Calle Halfvarsson efter sjätteplatsen: ”Lätt att börja tvivla”

Svenska placeringarna

6. Calle Halfvarsson

45. Gustav Eriksson

53. Viktor Brännmark

57. Gustaf Berglund

67. Eric Rosjö

73. Oskar Svensson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.