Dominik Baldauf ute i spåren 2017. Foto: Bildbyrån

Döms till villkorligt fängelse – för bedrägeri mot sponsorerna

Uppdaterad
Publicerad
Den österrikiska längdskidåkaren Dominik Baldauf har dömts till fem månaders villkorligt fängelsestraff för bedrägeri mot sina sponsorer. Det efter att ha medgivit dopning.

När domstolen i Innsbruck dömde den 27-årige Baldauf för bedrägeri mot sina sponsorer i dag, så är det i en del av det efterspel som blivit efter att han förra året erkände att han använt både bloddopning och tillväxthormoner.

Döms till villkorligt fängelsestraff

Baldaufs försvarsadvokat, Andreas Mauhart, avvisade anklagelsen om att den österrikiska åkarens dopning skadade sponsorerna, ”eftersom han var tänkt att åka längdskidor och det var exakt vad han gjorde.”

Mauhart föreslog även att det österrikiska skidförbundet var medvetet om dopningen.

Baldauf är en av de 23 idrottarna som var inblandad i bloddopningsskandalen som uppmärksammades i samband med polisinsatserna som gjordes i februari förra året i Innsbruck och Seefeld.

Inom kort kommer fler idrottare att få sina mål hörda av domstolen i Innsbruck, inklusive bland annat cyklisterna Georg Preidler och Stefan Denifl.

INSLAG: Intervju med dopningsavstängde Max Hauke (11 november 2019)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Blev avstängd fyra år efter skandalen i skid-VM

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer