Foto: TT

Ebba Andersson föll: ”Jag är väldigt besviken”

Uppdaterad
Publicerad

Ebba Andersson långt efter täten och in som 21:a.

Förklaringen? 24-åringen föll redan på första varvet.

– Jag är väldigt besviken med tanke på hur bra jag tyckte det kändes i dag, säger hon till SVT Sport.

Ebba Andersson har ännu inte varit på pallen i årets världscup i de individuella tävlingarna. Hon var en del av det svenska stafettlaget som kom tvåa i Lillehammer.

Under söndagen var hon långt efter toppen då hon hamnade utanför topp 20. 24-åringen föll tidigt i loppet vilket sinkade henne.

– Jag lyckades gå omkull i utförkörningen ner mot varvningen och med det så blev det ett tufft andravarv, säger Andersson.

”Inte tillräckligt uppmärksam”

Den svenska längdskidåkaren berättar att hon fastnade med skidan ett spår. Fallet sinkade resultatet men hon berättar att hon mår bra och inte skadat sig.

– Jag var helt enkelt inte tillräckligt uppmärksam på de få spår som hade bildats i kurvorna utför. Jag fastnade i ett av spåren och gick plötsligt omkull på ett ställe på banan där man verkligen inte önskar det. Jag tappade mycket fart, säger hon.

Therese Johaug vann med övertygande stil. Frida Karlsson blev bästa svenska som trea, tvåa kom amerikanskan Jessie Diggins.

Resultat 10 km fristil

1. Therese Johaug

2. Jessie Diggins

3. Frida Karlsson

....

21. Ebba Andersson

24. Maja Dahlqvist

34. Emma Ribom

39. Anna Dyvik

59. Moa Lundgren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.