Förbundskapten Rikard Grip förtegen kring Frida Karlsson och ett eventuellt senior-VM. Foto: Bildbyrån

Efter Frida Karlssons JVM-guld – Grip öppnar för VC-debut

Uppdaterad
Publicerad

19-åriga talangen Frida Karlsson fortsätter att imponera i skidspåren.
På junior-VM i Lahtis tog hon en klar seger i fristilen över fem kilometer – nu kan hon få debutera i världscupen.
– Cogne (Italien), där kan det bli aktuellt, säger förbundskapten Rikard Grip till SVT Sport.

När det gäller världscupen har landslaget tydligt förmedlat att deras policy, att inga juniorer tas ut till världscupen förrän efter junior-VM, gällt även i Frida Karlssons fall. Men nu finns, förutom världscupen i Ulricehamn i helgen, två världscuper kvar. En VC-debut kan nu bli aktuell för Karlsson.

– Världscupen i Lahtis är en ren sprinttävling, så där är det tuff konkurrens. Sen har vi Cogne (Italien) som är sista världscuptävlingen innan VM, där kan det bli aktuellt för flera yngre åkare att åka, säger Rikard Grip.

Liksom tidigare är förbundskapten Rikard Grip förtegen kring Frida Karlsson och ett eventuellt senior-VM.

– Vilka som är aktuella till Seefeld är inget vi går in på i detalj, mer än att vi kan konstatera att hon gör det väldigt, väldigt bra på JVM, säger Grip och fortsätter:

Truppen presenteras under SM-veckan

– Sen exakt hur våra tankar går runt individer, det gäller inte bara Frida utan samtliga, är något vi vill hålla internt i dagsläget.

Enligt honom är det fortfarande fullt fokus på JVM som pågår fram till söndag. Sedan väntar SM-veckan i Sundsvall där Frida Karlsson ser ut att möta Charlotte Kalla och flera av de andra seniorerna i landslaget.

Det är något vi också kommer lägga in i vår vågskål. Det är färska resultat som vi tar med oss för att göra en helhetsbedömning inför VM, säger Grip.

När kan vi få veta mer?

– Om Frida Karlsson menar du? Vi kommer inte kommentera enskilda individer förrän vi presenterar truppen på söndag under SM-veckan. Det gäller inte bara Frida utan allihopa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer