Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stavås Skistad berättade i mars om sina tvivel kring att ingå i landslaget: ”Har en annan typ av kropp” Foto: Bildbyrån.

Efter turerna – Kristine Stavås Skistad är tillbaka i landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Sprintstjärnan Kristine Stavås Skistad nobbade norska landslaget under fjolårssäsongen.

Nu gör hon en chockvändning.

– Jag har bestämt mig för att gå med i landslaget i år, säger hon till NRK.

Norges största sprintstjärna valde bort det landslaget under den gångna säsongen. Inför nästa säsong har det varit flera turer om Kristine Stavås Skistad ska återvända till landslaget eller inte.

Nu står det klart att 25-åringen återvänder till landslaget.

– Jag har bestämt mig för att gå med i landslaget i år. Jag och Lage (Sofienlund, tränare) fortsätter precis som tidigare. Vi kommer att fortsätta på Konnerud och göra precis som tidigare. Så ur sportsligt perspektiv blir det precis som tidigare år, men man får bidra lite till landslaget på marknadssidan och förhoppningsvis står Norge bättre rustat inför nästa säsong, säger hon till NRK.

Stavås Skistad kom tvåa i sprintcupen efter Linn Svahn den gångna säsongen.

I ett pressmeddelande från det norska skidförbundet meddelade de att ett nytt landslagsavtal har tagits fram.

”Norges Skidförbunds styrelse godkände förslaget till nytt landslagsavtal på torsdagskvällen. Innehållet i det uppdaterade landslagsavtalet har diskuterats och utarbetats gemensamt av den så kallade X-kommittén som består av idrottare, sportchefer, fackliga företrädare och samarbetspartners till Skidförbundet.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.