Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emil Persson plockade sjätte raka segern efter ett mäktigt ryck Foto: Bildbyrån

Emil Persson plockade sjätte raka segern efter ett mäktigt ryck

Uppdaterad
Publicerad

Emil Persson fortsätter att dominera Ski Classics.

I schweiziska Engadin tog han sin sjätte raka seger.

– Sex raka segrar, det är så snyggt, så duktigt, så imponerande. Jag var lite orolig när han släppte en lucka med några kilometer kvar men det är inget snack när han väl bestämmer sig, säger SVT:s expert Anders Blomquist.

Han släppte visserligen en liten lucka till täten med några kilometer kvar att åka, men när det började dra ihop sig var Emil Persson ikapp och efter ett ryck i början av upploppet så avgjorde han tävlingen i några stavtag.

– Det var ett tufft lopp med högt tempo hela vägen. Jag hade bra skidor och det kändes bra i kroppen, jag är så nöjd med loppet, säger Persson.

Segern var hans femte raka den här säsongen, sjätte raka om man räknar med vinsten i förra säsongens sista tävling.

– Det han gjorde nu tror jag ingen herre har gjort förut i Ski Classics-historien. Sex raka segrar, det är så snyggt, så duktigt, så imponerande. Jag var lite orolig när han släppte en lucka med några kilometer kvar men det är inget snack när han väl bestämmer sig, säger SVT:s expert Anders Blomquist.

Och det blev dubbel svenskt i topp då Max Novak tog sig i mål på en andraplats, en halv sekund efter Persson. Norrmannen Stian Hoelgård slutade trea.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.