Anders Blomquist är inte orolig. Foto: Bildbyrån.

Anders Blomquist om Nilssons skadade lår: ”Inte orolig”

Publicerad

SVT Sports expert Anders Blomquist är inte orolig kring beskedet att Stina Nilssons lårskada aldrig kommer att läka ihop:
– Det har nog varit min bild hela tiden. Det gör mig inte orolig, säger Blomquist.

Han träffade Nilsson i somras och hade ett samtal kring lårskadan som uppstod vid målgången i Otepääs sprint i januari. Nilsson gick sedan en kamp mot klockan under en månad och kunde sensationellt ställa upp i VM i Seefeld och vinna två guld.

– När jag pratade med henne i somras var hon väldigt optimistisk och det benet (högra) var ju starkare än det andra. Hon var inte alls orolig och det kändes inte som om hon funderade på det överhuvudtaget, säger Blomquist.

”Stina är extremt disciplinerad”

Han har haft skadans omfattning klar för sig och dagens kommentar från Nilsson ligger i linje med vad Blomquist själv anser:

– Det har nog varit min bild hela tiden. En sådan där skada kan ju gå upp, börjar man få sådana skador så måste man jobba med dem. Men det hon gjorde fram till VM var alldeles galet bra, att kunna göra det på den tiden och få till ett bra resultat också, säger Blomquist.

Det är kontinuerlig rehab som gäller.

– Sedan gäller det att hålla igång det fortsatt. Det gör mig inte orolig, Stina vet vad hon gör. Hon är extremt disciplinerad att hantera de här frågorna även om det känns tråkigt. Jag tror inte att vi kommer att se någon begränsning egentligen. Hon kan säkert slå upp den igen vid en liknande målgång men jag är inte orolig utan tror att hon kommer att hantera det på ett perfekt sätt, funderar Blomquist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer