Foto: Bildbyrån

Experten om Svahn: ”Ett perfekt lopp, så man vinner i Davos”

Uppdaterad
Publicerad

Linn Svahn skrällde och vann sprinten i Davos. 20-åringen, som tillhör Sveriges utvecklingslag, stod för två taktiskt skickliga drag i både semin och finalen.
– Det är ett perfekt lopp, det är så man vinner i Davos, säger SVT:s expert, Mathias Fredriksson.

Svahn låg i ytterspår och ryckte i den sista backen vilket lade grunden till segern i semifinalen. Framgångsreceptet kopierade hon till finalen och vann.

– Hon går på kanten och åker extremt bra över krönet. Hon får med sig mycket fart ner i glidpartiet och vi vet att det är ett kort upplopp. Hon åker helt perfekt. Det är så man vinner i Davos.

Tränas av Ingemarsdotter

Landslagschefen, Karin Ersson, är imponerad av den tävlingen som Svahn genomför och fick se några nya sidor från Linn.

– Hon har varit en bra och snabb junior. Men att det skulle gå så här fort är inget man sitter och förväntar sig. Snabbheten har varit henne styrka men nu ser man andra delar idag. Hennes uthållighet, taktik, känsla. Att tycka om de tuffa situationerna, säger hon till SVT Sport.

– Hon har imponerat och åkte oerhört fort på våra nationella tävlingar förra helgen i Idré. Man förstod att hon åkte väldigt bra men svårt att veta hur långt det ska räcka. Att komma in på den här arenan i den andra värdscuptävling. Att göra det på det sättet, superhäftigt.

Fredriksson vill även lyfta fram en av Sveriges tidigare stjärnor i längdspåret som anledning till framgången.

– Hon ingår i tredjegruppen, C-laget, det laget där Ida Ingemarsdotter gått in som vikarierande tränare. Jag tror det har betytt en del att få en så rutinerade tränare som Ida, så jag tror hon ska ta åt sig av det här.

Här rycker Svahn och vinner sprinten i Davos

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Linn Svahn skrällvann sprintfinalen i Davos. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer