Ingvild Flugstad Östberg är fortfarande utanför träning med landslägret. Foto: Bildbyrån.

Flugstad Östberg fortsatt utanför träning med landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Ingvild Flugstad Östberg får fortfarande inte tävla eller träna med norska landslaget, skriver VG.

Hälsosituationen sätter stopp.

– Ingvilds hälsosituation är inte bra nog för Toppidrettsveka eller höghöjdsläger i Italien. Hon får kontinuerlig återkoppling från vårt hälsoteam och Olympiatoppen (Norges motsvarighet till Sveriges olympiska kommitté, reds.anm), säger längdchefen Espen Bjervig till VG.

Den här veckan tävlar Norges bästa längdskidåkare i rullskidor i norska Toppidrettsveka.

Senare i augusti väntar ett längre landslagsläger i italienska Livigno och Lavazé. Höghöjdslägret är extra viktigt med tanke på OS i Peking nästa år, som avgörs på hög höjd.

Inte tävlat på 533 dagar

Ingvild Flugstad Östberg har inte tävlat sedan i mars i fjol. Redan hösten 2019 började 30-åringen känna av hälsoproblem kopplade till för lågt energiintag, och när det var dags för den norska säsongspremiären i Beitostölen i november förra året stoppades norskan på grund av att hon inte uppfyllde förbundets hälsokrav. Hon missade sedan hela förra säsongen.

”Jag kommer att arbeta för att komma tillbaka till det som ger mig världens bästa energi – att tävla på skidor – genom att justera min träning och se till att mitt näringsintag är tillräckligt bra över tid”, sade Östberg i ett pressmeddelande i november.

Espen Bjervig vet inte när Östberg kan vara tillbaka i träning med resten av landslaget.

– Det är svårt att säga, men så fort hälsosituationen tillåter det, säger han till VG.

ARKIV: Flugstad Östberg missar hela säsongen (13 november 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.